Säännöt

Voimassaolevat säännöt Voimassaolon alku: 16.01.2024 13:48:56 

  1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Interventio ry ja sen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki.

  2. Yhdistyksen tarkoitus ja tavoite Yhdistyksen tarkoituksena on ajaa Jyväskylän yliopiston sosiaalityön opiskelijoiden etua ja vahvistaa sosiaalityön opiskelijoiden asemaa yliopistomaailmassa, sekä kohottaa sosiaalityön arvostusta yhteiskunnassa. Lisäksi yhdistys edistää jäsenien yhteisöllisyyttä sosiaalityön opiskelijoina ja tulevina ammattilaisina ja pitää yhteyttä vastaaviin yhdistyksiin ja järjestöihin. Yhdistys perehdyttää uudet opiskelijat opiskeluoloihin, edistää opiskelijoiden oikeusturvaa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä sekä perehdyttää jäsenensä eri työ- ja toimialoihin. 
  1. Tarkoituksen toteutus Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys pyrkii järjestämään monipuolista opintoihin ja vapaaaikaan liittyvää toimintaa jäsenistölleen. Yhdistys toimii jäsentensä edunvalvojana, pitää yhteyttä alan muihin järjestöihin ja tarpeen vaatiessa liittyy jäseneksi niihin. Lisäksi yhdistys pyrkii pitämään yhteyttä yliopiston muihin ainejärjestöihin ja hallintoon sekä harjoittamaan julkaisutoimintaa. 
  1. Yhdistyksen jäsenyys Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen Jyväskylän yliopistossa sosiaalityötä pääaineenaan tai sivuaineenaanopiskeleva opiskelija. Jokaisella varsinaisella jäsenellä on kokouksessa yhtäläinen äänioikeus. Yhdistyksellä voi olla myös kannattajajäseniä. Yhdistyksen kannattajajäseneksi voi liittyä henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka kannattaa yhdistyksen tarkoitusta. Kannattajajäsenillä ei ole äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa. Varsinaiseksi jäseneksi ja kannatusjäseneksi hyväksymisestä päättää hallitus. Kunniajäsenekseen yhdistys voi hallituksen esityksestä kutsua yhdistyksen toimintaa ansiokkaasti tukeneen henkilön, joka on antanut siihen suostumuksensa. Kunniajäsenyys on elinikäinen. Hallitus voi erottaa jäsenen, jos jäsen ei enää täytä näitä jäsenyysedellytyksiä. 
  1. Yhdistyksestä erottaminen ja eroaminen Yhdistyksen jäsen voidaan hallituksen kokouksen päätöksellä erottaa yhdistyksestä, jos hän on omalla toiminnallaan aiheuttanut yhdistykselle tai sen jäsenille huomattavaa taloudellista, terveydellistä tai muuta haittaa, huomattavasti vahingoittanut yhdistyksen mainetta tai jättänyt täyttämättä ne velvoitteet, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut. Erottamisen konkreettinen syy tulee perustella sekä etukäteen tehtävässä yhteydenotossa että hallituksen kokouksessa, kun erottamista käsitellään. Ennen erottamispäätöksen tekemistä asianomaiselle jäsenelle on varattava tilaisuus selityksen antamiseen hyvissä ajoin ennen kokousta sekä myös kokouksessa. Asianomainen jäsen ei ole hallituksen kokouksessa esteellinen äänestämään itseään koskevasta erottamisasiasta tai muuten osallistumaan asian käsittelyyn. Äänestys erottamisesta suoritetaan salaisena äänestyksenä, jos yksikin äänioikeutettu niin vaatii. Sivu: 2/3 Yhdistyksen jäsen voi halutessaan erota yhdistyksestä ilmoittamalla kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai puheenjohtajalle. 
  1. Yhdistyksen liittymis- ja jäsenmaksu Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi kantaa liittymis- ja jäsenmaksuja. Liittymis- ja jäsenmaksun suuruuden määrää yhdistyksen syyskokous vuodeksi kerrallaan varsinaisille jäsenille ja mahdollisille kannattajajäsenille erikseen. Kunniajäsenet eivät suorita liittymis- tai jäsenmaksua. 
  1. Yhdistyksen kokoukset ja koollekutsuminen Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Yhdistyksen kevätkokous pidetään tammihuhtikuussa ja syyskokous syys-joulukuussa hallituksen määräämänä päivänä. Yhdistyksen kokouksissa jokaisella varsinaisella jäsenellä on yksi ääni. Kannattavalla jäsenellä ja kunniajäsenellä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Lisäksi voidaan järjestää ylimääräisiä kokouksia, jos hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai jos vähintään 1/10 yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä kirjallisesti määrättyä asiaa varten hallitukselta vaatii. Kokoukset ovat päätösvaltaisia, kun ne ovat sääntöjen mukaan kutsuttu koolle. Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta sähköpostitse jäsenen ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua hallituksen tai yhdistyksen kokouksen niin päättäessä myös tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla. Yhdistyksen kokouksessa tehty esitys raukeaa, jos kukaan ei ole sitä kannattanut. Päätökset tehdään enemmistöpäätöksinä, ellei ole kyse sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta. Tasatilanteessa äänestys ratkaistaan arvalla. Yhdistyksen kokouksista pidetään pöytäkirjaa, jonka pöytäkirjantarkastajat, kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri tarkastavat ja allekirjoittavat. 
  1. Varsinaiset kokoukset Kevätkokouksessa käsitellään vähintään seuraavat asiat: – esitetään tilinpäätös ja toiminnantarkastajien/tilintarkastajien lausunto – päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä edeltävälle hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille Syyskokouksessa käsitellään vähintään seuraavat asiat: – vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio – valitaan hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen muut jäsenet – valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa – vahvistetaan liittymis- ja jäsenmaksun suuruus seuraavalle toimintakaudelle 
  1. Yhdistyksen hallitus Yhdistyksen asioita hoitaa ja yhdistystä edustaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtajan lisäksi vähintään kolme (3) ja enintään viisitoista (15) jäsentä. Syyskokous valitsee puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, talousvastaavan ja sihteerin sekä muut mahdolliset hallituksen jäsenet. Hallitus voi valita avukseen tarpeelliseksi katsomiaan apuelimiä, joiden tehtävät se määrittelee. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan, varapuheenjohtajan tai sihteerin kutsusta ja se on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet hallituksen jäsenistä on läsnä. Hallituksen kokouskutsukäytänteet ovat samat kuin yhdistyksen kokouksissa. Hallituksen kokouksissa äänioikeutettuja ovat hallituksen jäsenet. Hallituksen kokouksissa yhdistyksen varsinaisilla jäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus. Sivu: 3/3 
  1. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen Yhdistyksen nimen kirjoittajina toimivat hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, talousvastaava tai yritys- ja ulkosuhdevastaava kukin yksin. 
  1. Yhdistyksen tilikausi ja toiminnantarkastus Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Toiminnantarkastajat antavat kirjallisen toiminnantarkastuskertomuksen kevätkokoukselle, joka päättää tilinpäätöksen ja toiminnantarkastuskertomuksen vahvistamisesta sekä vastuuvapauden myöntämisestä edelliselle hallitukselle. 
  1. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen purkautuessa tai tullessa lakkautetuksi käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen yhdistyksen kokouksen päättämällä tavalla. 
  1. Muut noudatettavat säännökset Muutoin yhdistyksen toiminnassa noudatetaan voimassa olevan yhdistyslain säädöksiä.